YogaLiv

Våga Yoga

Det är aldrig försent att börja yoga, snarare en investering till styrka, fokus, energi, koncentration, balans och avslappning. Yogan är ingen akrobatisk prestation, det kan ge en omedelbar känsla av eufori som träningsmetod fysiskt och psykiskt men även det omvända. Det kan ta tid och under lång tid kännas som ett motstånd med den långsamma medvetna andningen, avslappning och långsamma rörelser.

För den moderna människan är det svårt - att vara här och nu, träna fysiskt, fokuserat, avslappnat, att vara precis där jag ska vara och ingen annanstans. Yoga är inställningen till jaget fysiskt och mentalt, yogans mål är ökad självinsikt till kropp och själ. Alla övningar är väl genomtänkta för korrekt effekt, grundar kroppen mot underlaget, arbetar med motsatta krafter, bygger styrka inifrån och ut. Styrka och stabilitet ger dig möjlighet

att kontrollera kraften i yogaövningarna. Här ligger styrkan i de långsamma yogateknikerna, tid att bygga styrka och stabilitet, du hinner med att utföra övningarna korrekt och därmed ökad effekt vid varje pass.

Yogan är till för individen, individen är inte till för att passa in i yogan!

Yogan passar alla i alla åldrar, olika hälsotillstånd och erfarenhet. Varje kropp är i ständig föränderlighet, det som passade för fem år sedan passar inte kroppen idag eller det omvända, det som inte kändes bra då, passar idag. Arbeta inkännande är alltid ett motto med utgångsläge från stabilitet! Om yogagrannen gå ner i spagat så har du styrka att släppa intrycket, inte påverkas, jobbar med din kropp inte någon annans.Våga lita på vad du känner oavsett om du är nybörjare eller van yogautövare. Ta dig tid och hitta yogaform som passar just dig, ge plats åt kunskap, kvalitet, reflektion och yogan blir ett fantastiskt verktyg för dig och din utveckling, lita på din intuition!